Büyük Mavi Delik : Mariana Çukuru

   Belize'nin göz bebeği Mariana Çukuru... Peki Mariana Çukuru nasıl oluştu? Hangi canlılar bu çukurda keşfedildi?...
   İlk olarak nasıl oluştuğu sorusunu cevaplamak gerekirse iki söz konusu durum vardır; 1. Kimi zamanlar yer kabuğunu oluşturan plakalardan bazıları birbirlerine yaklaşarak çarpışırlar. Bu çarpışma sonucunda plakalardan biri diğerinin altına girerek "dalma" denilen bu durumu gerçekleştirir. Bu duruma göre Mariana Çukuru dalma adlı durumun eseridir. 2. olarak ise Buz Çağı'nda, deniz seviyesinin henüz düşük olduğu bir dönemde, bir mağara olarak oluştuğunu, deniz seviyesinin yükselmesiyle yavaş yavaş sular altında kaldığını ve sonunda basınca dayanamayan mağara tavanının çökmesiyle oluştuğunu açıklıyorlar. Bu duruma göre de sular Mariana'nın oluşumudur.
   Peki bu Mavi delik Hakkında İlginç Bilgiler Desem...
   Everest Dağı ile karşılaştırırma yapsa, Mariana Çukuru 1 kilometre daha uzun kalır. Ayrıca  Mariana dışında bulunamayan balık ve ahtapot türleri bulunmaktadır. Diğer bir ilginç bilgi ise nesli tükenmiş olarak bilinen dünyanın en büyük köpekbalığının burada bulunduğu söylenir. Yani Megalodon sadece Mariana Çukurun'da bulunur.
   Burada ilginç su canlıları bulunduğunu hepimiz duymuşuzdur. Balta Balığı Futbol Balığı Fener Balığı Benthocodon Ejderha Balığı Barreleye Balığı Pençediş Balığı, Işıklı Denizanası,  Fanfin Deniz Şeytanı ve Fenersiler bunlardan bazılarıdır.
   Bu çukura dalış için en iyi deniz altı ile profesyonel kişisel dalabilir. Çünkü deniz altı olmadan zehirli su canlıların arasında yüzmeniz imkansızdır bir de Megolodon iddiaları doğru ise yaparım demek ölümü göze almak gibidir.
   Üst tarafta Mariana Çukuru incelemesi videosunu, aşağı tarafta ise Mariana Çukurun'da bulunan 5 canlı videosunu izleyebilirsiniz.

Bugünluk bu kadar.Eğer önerdiğiniz veya yayınlamak istediğiniz bir blogunuz varsa yorumlara yazabilir veya e-posta yolu ile bana iletebilirsiniz. Görüşmek üzere... :)
    Beni Takip Edin :)
Youtube'dan Takip Edin
    İnstagram'dan Takip Edin 🎵
   Pinterest'ten Takip Edin 📱
   Facebook'tan Takip Edin 📲
   Google Plus'tan (Google+) Takip Edin
   Wix Eleştiri Web Sitemi Takip Edin
   Wix Kitap Web Sitemi Takip Edin

   İletişim İçin : aleynacan05@hotmail.com ✉️



10 Yorumlar

  1. Buraya inebilmeyi isterdim şahsen, şahane bir deneyim olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke buraya inmeye cesareti olsa da Megalodon, zehirli su ürünleri... bunlar bile benim hemen tırsıyor :)

      Sil
  2. Ne kadar derinmiş, çok ilginç ya heycanlandım okurken :)

    YanıtlaSil
  3. Denizaltıyla bile en fazla belli bir yere kadar dalabilmişizdir. Kim bilir daha bilmediğimiz neler neler yaşıyordur içinde. Asıl merak ettiğim dibinde yaşam var mı? O kadar basınca dayanabilen bir canlı... Valla ben düşünemiyorum -_-
    Bu arada megalodon gerçekten hala varsa düşünsene! Allahım kesinlikle görmek isterdim!! ama karadan :D
    Çok güzel bir yazıydı gerçekten. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, yazarken biraz Megalodon araştırması yaptım ve gerçekten ürpertici :) Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Megolodon... Ay çok korkunç.
    Everest gözümün önüne dahi gelmezlen çukurun derinliği ürpertici. Bir çılgınlık yapsam herhalde son nefesimi bu çukurda vermeyi düşünebilirdim. (Daha öncesi aklımda girdap vardı. Ne çılgınca düşünceler)

    YanıtlaSil
  5. Doğa nasıl da harikalar yaratıyor kendi kendine... Çok etkileyici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, acayip derecede etkileyici. Teşekkür ederim

      Sil