Meksika Yunusu

   Herkese Yeniden Merhaba, eskiden paylaştığım bir yayın olan Meksika Yunus'unu şimdi daha ayrıntılı bilgilerle paylaşmaya karar verdim. Ayrıca eski olan yayınların bazılarını tekrar ayrıntılı olarak paylaşacağım.
   Hayatta Kalan Sayısı : 200 - 300
   Doğal Yaşam Alanları : California Körfezi
   Neslinin Tükenme Sebebi : Balıkçıların ağlarına takılması sebebi ve balıkçıların göz bebeği olmasıdır.
   Uzunluk : 4.92 metre 
   Ağırlık : 50 kilogram
   Bence dünyanın en tatlı hayvanlarındandır. Ayrıca bu yunuslar yüzerken çok yunuslu olmayan gruplar ile veya tek başlarına yüzerler. Bu gruplar minimum 8 - maksimum 10 yunusu geçmez. Maksimum yaşam süreleri 21 yıldır. Yani ortalama insan ömrü 79 olduğuna göre bu yaşam süreleri insana göre 3,76'dır. Unutmadan söyleyeyim bu yunuslar 1958'te keşfedilmiştir ve şaşırmadan söylüyorum son 25 yılda nesilleri oldukça düşüş göstermiştir. Ayrıca bu tatliş meksika yunusları için de özel olarak komiteler kurulduğunu söyleyebiliriz. WWF'de (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) bu minnoş yunusları koruma amaçlı paylaşımlarda bulunmuştur. Ancak bu kadar özel komiteler veya WWF paylaşımları yetmemiştir, neden mi; Meksika yunusunu avlamak yasaklanmıştır ancak balıkçılar yasak avlanma yapmaktadır. Umarım bu avlanmalar son bulur da bazı insanlar insan olurlar!
Etkinliğe katılmalı unutmayın! Benim Bitkim Etkinliği için buraya tıklayın.
   Bugünluk bu kadar.Eğer önerdiğiniz veya yayınlamak istediğiniz bir blogunuz varsa yorumlara yazabilir veya e-posta yolu ile bana iletebilirsiniz. Görüşmek üzere... :)
    Beni Takip Edin :)

4 Yorumlar

  1. Yunus balıkları çok güzeller en sevdiğim hayvandır dost gibiler onlara bakınca ağlayasım geliyor japonya kıyilarında acimadızca katledilen yunuslar da var bu senin paylaştığın yunusların nesli insallah kurtulur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım kurtulurlar... Ayrıca blog etkinliğimize katılırsanız çok memnun olurum :)

      Sil
  2. Yaaa nasıl tatlışlar bunlaaar

    YanıtlaSil