Çevreyi Kirleten Yakıtların Geneli ; Fosil Yakıtlar

     Fosil yakıtlar, mineral yakıt olarak da bilinmektedir. Endüstriyel alanda oldukça yer kaplayan fosil yakıtlar ayrıca çevreyi kirletmekten de geri kalmamaktadır.
     Fosil yakıtlar, çürüyen tarih öncesi bitki ve hayvanlardan milyonlarca yılda oluşmuş kömür,petrol ve doğal gazlara denilmektedir.Yani fosil yakıtlar güneş enerjisinin birikip depolandığı enerji  gibidir. Ayrıca fosil yakıtlar yenilenebilir enerji kaynakları grubunda değil, yenilenemez enerji kaynaklarına girmektedir. Peki bu fosil yakıtlar bize zararı nedir? Fosil yakıtların en büyük zararı oluşturduğu hava kirliliğidir.Ayrıca küresel ısınmaya yol açma,su kirliliğine,oksijen azaltımına,asit yağmuruna,iklim değişikliğine,karbondioksit oranının fazlalaşmasına,ozon tabakasını delinmesine,kansere ve solunum yolu hastalıklarına, doğa olayına neden olmaktadır.Bu zararı vermesinin nedenini tam olarak sanayi tesislerinde,otomobillerde, makinelerde ve birçok alanda kullanılmasıdır. Size sormak istediğim başka bir soru daha var. Sizce fosil yakıtlardan daha sağlıklı ama birçok alanda kullanılmayan yakıt mı daha iyi yoksa sağlığa zararlı ve birçok alanda kullanılabilen bir yakıt mı isterdiniz? 
       Bu yazımızda size çevreyi kirleten fosil yakıtlardan bahsettim. Zaten bir önceki "Yeni Konular!" başlığında da bugün bu konudan yazılar yayınlayacağımı söylemiştim.Bir sonraki yazımızda güneş enerjisini yazacağım.Sorunuzun cevabını veya sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz. Görüşmek üzere :)
#Fosilyakıtlar #Kömür #Petrol #Fosilyakıtlarınçevreyezararları #Yakıtlar #Doğalgaz #Zararlıyakıtlar #Çevrekirliliği #Havakirliliği #Sukirliliği #Yenikonular #Çevreyekarşıduyarlıolalım #Doğaolayları #Sağlığazararlıyakıtlar #Sanayitesislerinefosilyakıtlar #Yenilenemezenerjikaynakları #Yenilenebilirenerjikaynakları #Küreselısınmayayolaçanfosilyakıtlar
      

0 Yorumlar